Cast Iron: ‘Voor de ambitieuze en jonge man’

8 februari 2019

Cast Iron is een merk dat terugkijkt naar het verre verleden: de Middeleeuwen. Zij verwerken dit in hun ontwerpen met een moderne twist. Ben jij klaar om meer te weten te komen over de ridders van de eenentwintigste eeuw?

Het merk

Cast Iron wil de moderne man weer proberen terug te brengen naar de Middeleeuwen. Het Nederlandse merk dat je doet denken aan de tijd van ridders en paarden, draken en zwaarden, mythen en legenden, de tijd waarin een man echt een harnas droeg. Cast Iron noemen zichzelf ook: ‘De ridders van de eenentwintigste eeuw.’

Het merk komt van Nederlandse bodem en is opgericht in 2003. Het is een merk dat al snel bekend stond in de mode-industrie. Het merk wordt verkocht in Nederland, België, Luxemburg en Zwitserland. De kleding van Cast Iron is gemaakt van luxe materialen met aandacht voor details. De vijf kernwaarden die het merk dan ook heeft zijn: mannelijk, opstandig, gevoel voor stijl, uitzonderlijke details en stoffen en zorgvuldige materialen. De materialen die gebruikt worden zijn handgemaakte denim, ruw breigoed, gecoate materialen en leder.

Het merk staat bekend om het gebruik van klassieke items, een elegant design met veel karakter, een tijdloze uitstraling, stoer met aandacht voor detail, daadkrachtig en gemaakt door vakmanschap. Het merk laat de menigte achter en zoekt ook altijd een nieuwe uitdaging om zich mee bezig te houden.

De collectie

Cast Iron heeft een brede herencollectie van jassen tot jeans. Wat vooral niet mag ontbreken in de collectie is het overhemd. Dit is volgens het merk namelijk de beste basis voor zakelijke of andere gelegenheden.

Cast Iron bij Dedicated

Je kunt bij Dedicated in Nijmegen een groot deel van de collectie van Cast Iron shoppen en onze collega’s helpen je daar graag bij!

Tags

Cast Iron Dedicated Fashion Nijmegen