Diesel: ‘’For successful living’’

5 april 2019

Het merk
Diesel is een Italiaans merk en is ontstaan in Molvena, het noorden van Italië. Het merk is in 1978 opgericht door Renzo Ross en zijn toenmalige baas Adriano Goldschmied. Rosso heeft Goldschmied in 1985 volledig uitgekocht. Vanaf 1991 is het merk zich ook buiten Italië gaan vestigen. Er zijn nu wereldwijd zo’n driehonderd winkels gevestigd in onder andere Europa, Azië en Amerika met ongeveer 3500 werknemers. In New York zit de belangrijkste winkel van het merk.

De collectie
Diesel focust zich op zowel mannen als vrouwen. Hiernaast beschikt het Italiaanse kledingmerk ook over een kinder- en sportlijn. Het merk staat voornamelijk bekend om haar spijkerbroeken, maar is tegenwoordig flink uitgebreid. Naast de bekende spijkerbroek verkopen zij ook truien, vesten, shirts, chino’s en accessoires zoals zonnebrillen, horloges, sieraden en parfums. Ook de strandkleding is een goedlopende lijn bij het merk.

De identiteit van Diesel
Eén van de handelsmerken van Diesel is wat zij willen uitstralen naar de klant. De ongekend grote groei van het merk in de afgelopen decennia is, volgens hen, te danken aan hun kernwaarden: authenticiteit, jezelf uiten, individualisme en passie. Diesel staat voor verandering. Dit is ook één van de redenen dat zij ieder seizoen niet minder dan 3000 (!) nieuwe producten aan hun collectie toevoegen. Deze producten zijn weer ontstaan uit de vier bovengenoemde kernwaarden.

Diesel bij Dedicated in Nijmegen
Bij Dedicated Fashion in Nijmegen verkopen wij hét handelsmerk van Diesel: de mooie Diesel jeans! Wij staan op het Koningsplein altijd voor je klaar met een kopje koffie en persoonlijk advies over jouw nieuwe outfits.