Elvine: ‘Sophisticated clothes for unsophisticated behavior’

17 november 2017

Elvine, je kent het merk wel toch? Tijd om meer te weten te komen over het merk.

Het merk

De heren zomerjassen van Elvine zijn afkomstig uit een stad gehard door de meeste regenval in Zweden, Göteborg. In Göteborg staan ze bekend met de goed ontworpen jassen. De naam van het merk komt van Elvine Mänd, een naaister in Estland die tijdens de Tweede Wereldoorlog naar Zweden vluchtte. Hier is de naam van het merk uit ontstaan. Haar kleinzoon Daniel Mänd blies het merk op een later moment geheel nieuw leven in. Daniel wilde iets ontwerpen dat hij en zijn vrienden mistten in bestaande merkkleding. Iets dat volledig van hem en de straatculturen van Göteborg kwam. Zo vond hij inspiratie in zijn cultuur en bij zijn vrienden en veranderde zo het erfgoed van zijn grootmoeder tot het nieuwe Elvine: verfijnde kleding voor ongecorrigeerd gedrag.

De collectie

De jassen van het merk zijn van hoogwaardig textiel, bevatten innovatieve details die de jassen herkenbaar maken en ervoor zorgen dat de jassen opvallen. Elvine is dan ook trots op zijn sterke filosofie die verder gaat dan het materiaal van de jassen. Het gaat dan ook om de pasvorm van de jas die perfect moet zijn voor de klant. De kleuren van de jassen zijn vooral donkere tinten zoals zwart, donkerblauw, donkergroen en grijs. Het Zweedse merk streeft ernaar om kleding te produceren die seizoenen overstijgen, die gemakkelijk te dragen zijn.

Elvine bij Dedicated Nijmegen

De nieuwste zomerjassen zijn verkrijgbaar in de winkel van Dedicated op het Koningsplein te Nijmegen. Verschillende modellen zijn de Cornell en de Magnus.

Tags

Elvine Sophisticated clothes unsophisticated behavior