J. Lindeberg: The Bridge

Een merk dat nieuw is binnengekomen bij Dedicated is het merk J. Lindeberg. Het Scandinavische merk dat al sinds 1996 bestaat, is destijds begonnen met het ontwerpen van stijlvolle golfkleding. Het doel was om golfers over de gehele wereld kennis te laten maken met een merk dat zowel geschikt was voor de sport als mooi voor het oog. Sindsdien houdt J. Lindeberg zich bezig met het ontwerpen van verfijnde, gedurfde en comfortabele producten die geschikt zijn voor een actieve levensstijl.

‘Making a dent in conformity by bridging fashion and sports’

De Brug

De Brug is een aspect wat centraal staat bij het merk J. Lindeberg. Deze zogenoemde Brug staat symbool voor het samenbrengen van de sportwereld en de modewereld.

Het merk is begonnen met het introduceren van fashion in sport, waarna het sport heeft laten samen smelten met fashion. Momenteel verbindt het merk veel meer met elkaar dan alleen sport en fashion. De brug verbind ideeën, activiteiten, gemeenschappen en mensen.

Duurzaamheid

In iedere stap van het productieproces houdt J. Lindeberg rekening met de impact die zij op het milieu hebben. Zij streven ernaar om producten te leveren die jarenlang meegaan met daarbij zo min mogelijk schade te brengen aan het milieu. Het creëren van een dynamische en inclusieve werksfeer waar iedereen zijn potentieel kan benutten is onderdeel van het proces. Daarnaast kiest het merk voor geschikte leveranciers waardoor producten ontwikkeld kunnen worden van duurzaam katoen waarbij het gebruik van schadelijke chemische stoffen geminimaliseerd wordt. Duurzaamheid beïnvloedt de keuzes voor designs en materialen. Om uitstoot te verminderen transporteren zij zoveel mogelijk over zee en via trein. Ook de winkels en kantoren maken gebruik van groene energie. Bovendien wordt zelfs niet verkochte kleding gedoneerd aan mensen in nood.

‘Aiming higher is something that lies within our DNA, not only with regards to sustainability but in everything we do.’

Benieuwd naar de eerste collectie van J. Lindeberg? Neem dan een kijkje op de website of kom gezellig langs in de winkel! We verwelkomen je graag met een bakje koffie!