Les Deux: It al started with a single T-shirt

Les Deux

Een van de favorieten bij Dedicated is het merk Les Deux. Het relatief jonge Deense modemerk heeft een bijzondere achtergrond. De opstart van het modemerk Les Deux gaat terug naar het jaar 2011 waar een rechtenstudent en een creatieveling met buitenlandse roots elkaar ontmoetten. Er is veel gebeurd sinds hun eerste ontmoeting. Het duo is klein begonnen vanuit een appartementje waar zij met wat petten en T-shirts hun verkoop startten. Na enige tijd waren het niet alleen vrienden en familie die bestellingen plaatsten waardoor ze het kleine appartementje ontgroeiden en over moesten stappen naar hun eerste magazijn. Vandaag de dag is zelfs dat kleine magazijntje niks meer vergeleken met wat het bedrijf nu tot haar beschikking heeft. Momenteel is Les Deux uitgroeit tot een divers en groot internationaal modebedrijf. Hoe deze samenwerking nou tot stand is gekomen? Het begon allemaal met een simpel T-shirt.

‘That was probably one of the coolest T-shirts I had ever seen,’ Andreas von der Heide.

Ontmoeting

De oprichters hebben elkaar ontmoet in een bar ergens in Copenhagen. Terwijl de mannen in contact kwamen door een simpel gesprekje, merkte de een het T-shirt van de ander op. Een simpel shirt dat uniek werd gemaakt door opgenaaide militaire patches. De creatieve jongeman had zijn eigen shirt ontworpen door zelf deze patches erop te naaien. Vanaf dat moment wist de jonge rechtenstudent dat hij een samenwerking wilde starten met deze Congolees.

‘This was just a true friendship based on a white T-shirt and some military patches.’

‘De Twee’

De kerngedachte van het bedrijf sluit naadloos aan op de naam ‘Les Deux’, vertaald vanuit het frans ‘de twee’. De gedachte dat bij de samenkomst van verschillende mensen alles mogelijk is, was het basisbeginsel van het merk. Precies dit gebeurde ook bij de ontmoeting van het oprichters duo. Alles waar het merk later voor zou staan is gebaseerd op deze naam en gedachtegang. Verschillende culturen samenvoegen waardoor iets fantastisch gecreëerd wordt. De kracht vinden in elkaars verschillen en dát laten samensmelten een unieke collectie.

Community

De inspiratie om verschillende culturen samen te laten komen is het fundament waarop Les Deux nog steeds voortborduurt. Elke dag  wordt Les Deux geïnspireerd door groepen mensen met een passie om anderen te helpen of samen te laten komen.
Om anderen met mindere mogelijkheden de zelfde kansen te bieden, heeft het merk haar eigen Legacy programma ontwikkelt. Les Deux wil een verschil maken voor gemeenschappen die hen geïnspireerd en verwelkomt hebben. Projecten zoals scholen bouwen voor Syrische vluchtelingen in het Midden-Oosten en initiatieven om jongeren wereldwijd een tweede kans te geven, zijn zaken waar zij zich mee bezig houden. Het doel is niet alleen om het merk uit te breiden maar ook om terug te geven aan alle gemeenschappen met wie zij een connectie hebben.

‘It’s not because of me, it’s because of the team.’

Ben jij nou ook nieuwsgierig naar de collectie van Les Deux? Neem dan snel een kijkje in onze webshop of kom langs in onze winkel. Wij hopen je snel te zien!