Pure: Tradition - Craftmanship - Innovation

Pure

Terug naar het begin 
Pure, een lifestyle merk van Hatico Mode GmbH. Het merk is actief sinds 1947 en heeft zijn thuisbasis in Tirschenreuth, een stad in Beieren, in Duitsland. Na hun gedwongen vertrek uit het Sudetenland, besloten Hans Tischler en zijn schoonzoon, Hans Reiter, een ondergoedfabriek te beginnen; Hans Tischler & Co. Deze fabriek vestigde ze in Tirschenreuth. Met slechts vier naaimachines en een team van zeven werknemers begonnen ze aan het avontuur. Zo begon het verhaal van Pure.

 In 2017 nam de derde generatie van de familie, Joseph Reiter en Stephanie Supguth, het management over van Hatico Mode GmbH. Hiermee was het bedrijf volledig in eigendom van de oprichtersfamilie. ‘Pure’ werd in 1996 geïntroduceerd op de markt en markeerde het begin van een groot succes. Al 70 jaar lang worden waarden en kennis op het gebied van textiel van generatie op generatie doorgegeven. De kleinkinderen van de oprichter kunnen terugkijken op een rijke traditie van textielvakmanschap. Echt iets om trots op te zijn! 

 Pure
Pure heeft een visie. Een visie om het traditionele bedrijf waar ze mee zijn gestart, vooruit te leiden naar de toekomst. Ze willen graag op een economisch en duurzaam pad blijven en zich hier verder in ontwikkelen. Ze streven ernaar om de beste kwaliteit en prachtige ontwerpen te leveren. Hoewel ze zich vasthouden aan de traditie van het bedrijf, zijn ze ook gedreven om te innoveren en nieuwe ideeën tot leven te brengen. Ze hebben een passie voor hoogwaardige stoffen en ontwerpen en besteden aandacht aan elk detail. Je kunt wel zeggen dat ze een scherp oog hebben. 

De makers van Pure zijn echte wijsneuzen als het gaat om het verwerken en kiezen van de juiste stoffen. Binnen het bedrijf staat comfort, kwaliteit en prachtige designs hoog in het vaandel. Alle shirts worden rechtstreeks ontworpen in het traditionele hoofdkantoor in Tirschenreuth, gelegen in de regio Oberpfalz.

Het team van Pure is constant bezig om de nieuwste trends en ontwikkelingen bij te houden. Alle collecties worden gecreëerd in samenwerking met Italiaanse stoffenwervers en ontwerpers. Er wordt gebruik gemaakt van Europese stoffen en wordt er gewerkt met leveranciers die dezelfde waarden en normen delen als Pure. 

Wist je trouwens dat de overhemden van Pure na het wassen niet meer gestreken hoeven te worden? Ze zijn 100% strijkvrij! Wie wilt dat nou niet?  

Duurzaamheid
Duurzaamheid is een belangrijk aspect voor Pure. Er wordt veel waarde gehecht aan mens, dier en milieu. Daarom legt Pure haar focus op duurzame transport-routes, eerlijke arbeidsomstandigheden en een verantwoorde selectie van materialen. De producenten en leveranciers waarmee ze samenwerken, zijn langetermijn-partners met wie ze een gemeenschappelijk doel nastreven. Ze delen dezelfde waarden en ideeën, en werken samen aan het opbouwen van een duurzame toekomst.

Pure bij Dedicated
Na het lezen van dit blog ben je vast nieuwsgierig geworden naar de prachtige overhemden van Pure. Bij Dedicated op de Koningstraat 24 in Nijmegen bevind zich een uitgebreide en mooie collectie van Pure, en staan de medewerkers klaar om jouw het beste advies te geven. Neem gerust een kijkje en laat je helpen bij het vinden van het perfecte overhemd, geschikt voor welke gelegenheid dan ook. Je kunt ook nog even een kijkje nemen op www.dedicatedfashion.nl.